Az igazi "menzás" paradicsomleves
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szerettem gyerekkoromban az igazi, hamisítatlan, menzás paradicsomlevest. Annyira egyszerű, hogy minden előkészülettel együtt legfeljebb 1 óra elkészíteni. Jah, és persze csak és kizárólag betűtésztával az igazi.
Lássuk, mi is kell hozzá:
- étolaj
- liszt
- cukor
- só
- pirospaprika
- víz
- paradicsompüré
- betűtészta
Készítünk egy rántást. Kevés olajon (ígyenceknek ajánlom a zsírt) egy kanálnyi lisztet zsemleszínűre pirítunk, egy kicsi sózzuk, majd a tűzről lehúzva egy kávéskanál pirospaprikát adunk hozzá. Egy nagyon pici vizzel elkezdjük a rántást kikeverni. Visszatesszük a tűzre és nagyon lassan mintegy 1 liter vizet adunk hozzá. Ekkor jöhet a paradicsompüré, és további 1-1,5 liter víz folyamatos kevergetés mellett.
Összeforraljuk, majd ízlés szerint cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a betűtésztát, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tészta meg nem fő.
Ennyi az egész, ugye nem is olyan nehéz :)
Jó étvágyat mindenkinek!
(Sajnos, mire észbe kaptam, hogy kellene egy fénykép, meg is ettük...ha legközelebb elkészítem, feltöltöm a képet)