2015. feb 16.

Vendégposzt - Borjúpaprikás, tojásos nokedlivel

írta: agglegenyakonyhaban
Vendégposzt - Borjúpaprikás, tojásos nokedlivel

Nem gondoltam volna, hogy a blog indulása után 1(!), azaz egy(!) nappal máris lesz jelentkező, aki szeretné a saját receptjét megjeleníteni a blogomon. :) Vendégagglegényünk, nevezzük saját kérésére Mátyás Királynak, egy fantasztikus borjúpaprikás receptet oszt meg velünk a sajátos stílusában. Át is adom neki a szót:

 

Hozzávalók:

  • Fél kiló borjúhús
  • Két fej hagyma
  • Só,bors,paprika.
  • Némi tejföl
  • Liszt (foggalmam nincs mennyi)
  • 2 tojás( 1 a nyukliba egy reá)
  • Víz meg melegvíz.

 

A főzés elengedhetetlen kellékei:

  • 2 Fakanál
  • 2 Fazék
  • 2 Fazekat kiszolgálni képes tűzhely
  • Mindenféle méretű színű szagú kések
  • 1 nagy vágódeszka (aki lusta vagy mosogatógépe van annak kettő)
  • 1 Tál
  • 1 Flaska bor. (Szánjatok rá pénzt mert ti fogjátok meginni meg a vendégek)

 

A főzés lépései:

0, Átöltözünk főzős ruhába (opcionális)

1, Felaprítjuk a hagymát apró kockára.

2, Zsírt vagy napraforgó esetleg kukorica olajat melegítünk (netán szalonnát pirítunk de ezt csak akkor ha van 50 óránk a főzésre és elmeháborodottak vagyunk), olivaolaj nem jó.

3, Beledobjuk a hagymát

4, Kavargatva megpirongatjuk, hogy szép legyen, közben felaprítjuk a húst.

5, Mikor már szép elzárjuk a gázt, várunk

6, Ránézünk a borosüvegre

7, Kicsit kihült a zsiradék beletesszük a paprikát ( Én csípőset szeretek, de mindenki ahogy érzi)

8, Újra meggyújtjuk a tűzhelyen a fazék kiszolgálására szolgáló egységet

9, Beletesszük a szépen felaprított husikát

10, Sózzuk, Borsozzuk, megpirítjuk, de csak épphogy a húst

11, Felöntjük vizenyővel.

12, Néha megkavargatjuk amíg a hús finom puha nem lesz.

13, Van egy kis időnk hát üssük csapra a bort.

14, Ha jót vettünk igyunk egy pohárral ha rosszat igyunk bele és köpjük ki.

15, Ha megittuk, és a hús is szépen halad (Megkóstoljuk) akkor vegyünk elő egy tálat

16, Tegyünk fel forrni egy fazékban vizet

17, Tálba rakjunk lisztet egy tojás és fokozatosan kavargassuk víz egyenletes hozzáadásával.

18, Ha jónak ítéljük az anyag sűrűségét, akkor várjunk míg felforr a víz.

19, Fellfort a víz úgyhogy álljunk neki szaggatni. Ha nincs szaggatónk nem esünk kétségbe. https://www.youtube.com/watch?v=b7QXpBAvlQg

Őt követjük.

20, Ha kész a nokedli leszűrjük.

21, Némi olajjal vagy zsírral együtt visszatesszük a fazékba és folyamatos keverés mellet ráütünk egy tojást.

22, Ha kész tálaljuk és utána ízlés szerint adunk hozzá tejfölt

Ilyen lesz:

borjupaprikas.jpg

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

borjúpaprikás nokedli vendégposzt vendégagglegény