"Mini" kakaóscsiga
Tényleg mini, készülj fel. És nagyon egyszerű, szóval sokat nem is kell készülni. Előregyártott levelestésztából készül, szóval még a tészta összeállításával sem kell vesződni. Igazi vendégváró édesség. (Bár én még egy vendégemet sem vártam vele :))
Hozzávalók
- levelestészta, tökéletes a bolti
- kakaó
- cukor
- egy kevés olvasztott vaj
Először is engedjük fel a levelestésztát. Ne tedd mikróba, szobahőmérsékleten engedd fel és lehetőleg egy konhyaruhába csavarva. Így nem lesz tiszta víz a konyhapultod.
Amíg szépen felenged a levelestészta, készítsük elő a tölteléket. Én cukros kakaóval szoktam megtölteni, 1 egységni kakaóhoz két egységnyi cukrot szoktam keverni.
Ha videós blog lennénk, most lenne a vágás, és a felirat, hogy 1 órával később. :)
A tészta kiolvadt, nyújtsuk ki tetszőleges vastagságúra. Ha nagyon vékonyra nyújtod, sok apró csigád lesz, ha kicsit vastagabbra, akkor kevesebb, de nagyobb. Én szoktam játszni a méretekkel, így egy sütésnél több méretű csiga is készül, így mindenki akkorát vesz, amekkorát szeretne.
A kinyújtott tésztát kenjük meg olvasztott vajjal. Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert különben a kakaó ki fog potyogni a feltekert csigákból, nem lesz ami a tésztához ragassza.
Ha megvagyunk, tekerjük fel a hosszabbik felétől indulva, majd szeljük olyan vastagra, amilyen vastag csigákat szeretnénk.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolva, 150 fokra előmelegített sütőben mintegy 10-15 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert a kakaó keserű lesz.
Egy pohár tejjel (ha szeretném, én azzal innám, de a kakaó is kiváló hozzá) akár reggelire is kiváló finomság.
Jó étvágyat mindenkinek!