2015. máj 31.

TeraszGrill

írta: agglegenyakonyhaban
TeraszGrill

Múlt vasárnap (vagy előtte, már nem is emlékszem) egy teraszos grillezésre voltam hivatalos, amolyan "batyusbuli", hozz magaddal enni. 

No, hát nem úgy van az, hogy csak fogjuk a húst, és rádobjuk a grillre és már kész is, kicsit elő is kell készülni. 

Mivel nagyon jó fej anyukám van, és mindig pakol nekem a télen levágott disznónkból szépen kiklopfolt szelet húsokat (jelen esetben tarját), volt mihez nyúlnom. 

Már szombaton reggel kivettem a mélyhűtőből és hagytam felengedni. Amíg a hús olvadt, én megnéztem az Avengers 2-t. Hát valami fantasztikusan jó film. Körülbelül a felénél...na jó, ez mégis csak egy "gasztroblog" vagy mi, a kritikát elérhetitek kedvenc kritikuson youtube csatornáján itt: https://youtu.be/g-Nq6St-_Lk

No, térjünk vissza a húshoz. Amire szükségünk lesz:

  • olívaolaj
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • vöröshagyma

Vegyünk egy műanyag tálat, aminek van frankón légmentesen záródó teteje, (Tupperwaregyűjtők előnyben). Nyissuk ki a dobozt, törölgessük ki, és öntsünk bele kb 2 deci olívaolajat. A húsokat sózzuk, borsozzuk, és kezdjük el belepakolni a dobozba. Egy réteget terítsünk a doboz aljára, szórjuk meg az egyik oldalukat a zöldfűszerrel majd helyezzünk rá még egy réteg húst,és megint a zöldfűszereket.(Elég csak a húsok felső oldalát megszórni, mert a hússzeletek összeérnek, és frankón átveszik a fűszerek ízeit. Időnként dobjunk az olívaolajba egy-egy gerezd összeroppantott fokhagymát, és egy-két babérlevelet is.

Amikor minden húst beletettünk a dobozba, öntsük fel annyi olívaolajjal, hogy ellepje a húsokat, zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe egy egész éjszakára,

Aki szereti a mustárt, az a húsok egyik oldalát vékonyan megkenheti vele, úgy is nagyon finom lesz.

Frankón összeérnek az ízek a dobozban, és már lehet is grillezni. A páclével lehet locsolgatni, ha nagyon ki akarna száradni a hús, a maradék páclevet felturbózva pedig akár salátaöntetként is használhatjátok. Ehhez kapkodjátok ki a fokhagymát és a babérlevelet, valamint egy szűrőn szűrjétek át, és már lehet is locsolni vele a salátát. Ami a felturbózást illeti: tegyél bele azt, ami szerinted még hiányzik belőle! :)

Grillezzetek sokat, merazjó!:)

 

Szólj hozzá