Államvizsgára készülve: Sült csirkecombok sült zöldséggel
Van úgy, hogy az ember gyerekének minden fontosabb, mint amit csinálnia kellene. Hát valahogy én is így érzem államvizsgára készülve. Óránként találok valamit a lakásban, ami miatt teljes nagytakarítást kell csináni, minden apróságért azonnal a boltba szaladok, és ahelyett, hogy tanulnék, főzök és most blogolok.
Szóval a Nagy Dicsőséges Álalmvizsga-felkészülés alatt kitaláltam, hogy enni is kellene valamit. Nem, nem rendelek pizzát, mint minden normális sorstásam, hanem leszaladtam a zöldségeshez, valamint elővettem drága jó édesanyám által előkészített csirkcombokat a mélyhűtőből és nekiálltam a sült csirkecombok és a sült zöldségek elkészítéséhez.
Lássuk, miből főzünk ma:
- 5 db teljes csirkecomb (alsó és felső egyben, ha szeretnéd, szedd ketté)
- 1/2 kg sárgarépa
- 1/2 kg bugonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Előszöris a zöldségeket falatnyi kockára szeljük, miután alaposan megmostuk. Egy nagy tepsibe szorjuk, sóval, borssal ízesítjük és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Jó alaposan összekeverjük, hogy a fűszerek és az olaj mindenhol jól bevonják a zöldségket,
A csirkecombokat egy sepenyőben kevés olívaolajon megpiritjuk és közben sózzuk, borsozzuk. Ha megvan , szépen a zöldségek tetejére pakoljuk a tepsibe.
Az egészet betoljuk a 180 fokra előmlegített sütőbe, fólia alatt 20 percig sütjük. 20 perc után levesszük a fóliát és addig pirítjuk, míg a coimbok szép színt nem kapnak.
Ennyi az egész, de a tanulásból elmegy egy órácska :)
Midnenkinek jó étvágyat kívánok! A kajához ciccentsetek egy jól behűtött sört! :)